• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/otacikoyu3
  • https://twitter.com/otacikoyu
  • https://www.instagram.com/otacikoyu
Üyelik Girişi
Aidat Borcu Sorgulama
Otacı Köyü
Otacı Köyü Kan Bankası
Otacı Fm
Atatürk Köşesi
Etkinlik Takvimi

Tarihçemiz.

OTACI kelimesi sözlük anlamı itibariyle Şifa veren yer demektir.Rivayete göre Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid Han ile Timur arasında, ortaçağ tarihinin en kanlı meydan savaşlarından biri olan ve Osmanlıların yenilgisiyle sonuçlanan,Osmanlı Devleti'nin parçalanmasına ve Fetret Devri (1402-1413) olarak bilinen bir iktidar boşluğu döneminin yaşanmasına yol açan. Ankara Savaşı Köyümüze sınır olan Çubuk Ovası'nda yapılmıştır.Bu Savaşta Yıldırım Bayezıd Han ordusunda yaralanan askerleri köyümüzün bulunduğu mevkiye Sahra hastanesi kurarak tedavilerinin yapılmasını sağlamıştır.Bu yüzden Köyümüz, Şifa veren yer anlamına gelen OTACI adını almıştır.Ankara iline 83 km.Kızılcahamam ilçesine 23 km.uzaklıktadır.Eski İstanbul Yolundan Kurtboğazı barajının bitimindeki köprüden sağa dönünce 10 km içerdedir.Eskiden Cuma günleri kurulan ve bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Çorba Pazarı olarakta tabir edilen nahiyemiz olan Pazar köyünü ve İğmir köyünü geçtikten sonraki gelen köy olup Kızılcahamam İlçesinin en büyük köylerindendir. Şıhlar, İnni, Duraklar ve Ürküt olmak üzere dört mahalleden oluşmaktadır Yaylaları Çubuk Karagöl’le sınırdır. Şıhlar mahallesinde Şeyh Abdurrahman efendi türbesi bulunmaktadır.Çeşitli hastalıklara özellikle felç geçiren hastalara şifa olduğu bilinmektedir.2019 yılı nüfus sayımında Nüfusu 302 dur.Köy Muhtarımız Resul ERDEN'dır.Köyümüzden gerek serbest mesleklerde gerekse devletimizin önemli kadrolarında bürokratlar, akademisyenler yetişmiş hala görevlerini büyük bir başarıyla ifa etmektedirler.Önümüzdeki günlerde bu değerli büyüklerimizi, kardeşlerimizi ve dostlarımızı büyük bir heyecanla sitemizde tanıtmaya çalışacağız.


TOPRAK ÖZELLİKLERİ:

Otacı Köyü ve çevresinin toprak haritasına bakıldığında en geniş yayılım alanına sahip toprak çeşidinin kahverengi orman toprağı olduğu görülür.Otacı Köyü'nde kahverengi orman topraklarının bulunduğu yerlerde orman alanı olması gerekirken ne yazık ki tek tük ağaççıklardan başka bir şey yoktur. Köyün içinde yapılmış olan eski evlerin yapı malzemesinde kullanılmış olan ağaçlara baktığımızda bunun sebebini anlayabiliyoruz. Ayrıca ziraat alanları da bu topraklar üzerinde yayılım göstermektedir.Kahverengi orman toprağından sonra yayılım göstermiş olan alüvyal topraklar tarımsal hayat için verimli topraklardır.

BİTKİ ÖRTÜSÜ:

Otacı Köyü ve çevresi, Karadeniz Bölgesi ile Orta Anadolu arasında geçiş alanı özelliği taşımaktadır. Geçiş alanında yer alması alanın iklim bakımından Karadeniz ikliminin ve Orta Anadolu Bölgesi’nin karasal ikliminin etkisi altında kalmasına neden olmuştur. Bu da bitki örtüsünün fiziki görünümü ve dağılışını etkilemiştir.Bu durum bitki örtüsünün fiziki görünümünü de çok yakından etkiler. Kuzeyde etkin olan ağaç formasyonları güneye gidildikçe yağışın azalmasına bağlı olarak seyrekleşmekte ve bodurlaşmaktadır.Çalışma alanımızın karakteristik bitki örtüsü ağaç formasyonu temsil eden meşelerden oluşmaktadır. Gevşek yapılı topraklar üzerinde gelişme alanı bulan meşeler Köroğlu Dağlarından güneye doğru indikçe yüksekliğin ve eğitimin artmasına yağışın azalmasına bağlı olarak bodurlaşmaktadır. Meşeler, Akyazı Sırtının güney yamaçlarında, Pazar Deresi vadisinin yamaçlarında görülmektedir. Ancak bu alanların tahrip edilmesi sonucunda bu alanlar antropojen step alanı aline gelmiştir. Antropojen step alanları doğal step alanlarının tahribi sonucunda oluşmuştur ve 1200 m ve altındaki alanlarda görülmektedir. Bu alanlarında tahrip edilmesi yakacak odun elde etmek ve yakacak odun olarak kullanılması bu alanlarda ot formasyonlarının oluşmasına neden olmuştur. Böylece bu alanlardan yüksekte olanlar antropojen step sahalarına ve alçakta olanlar da tarım arazilerine dönüşmüştür. Vadi abanlarında çayırlıklar, sınırlı ağaçlıklar ve bahçeler bulunmasına karşılık; toprağın nispeten kalın olduğu yüksekçe seki düzlüklerinde ve az eğimli yamaçlarda kuru tarım yapılmaktadır. Dikçe yamaçlarda, kayaların yüzeye çıktığı yerlerde erozyon fazla olduğu için bazı yamaçlar da ot formasyonundan yoksun alanlarda bulunmaktadır. Bu alanlarda bitki örtüsü olarak görülen kısa boylu ağaç toplulukları olan meşeler çok sık bir şekilde görülmekte olup aynı zamanda tarımsal faaliyetleri de etkilemektedir

İKLİM ÖZELLİKLERİ:

Otacı ve çevresinin sıcaklık durumunda, yağışın yön olarak gösterdiği özelliklerin tersi bir durum söz konusudur.Yani kuzeye doğru sıcaklık miktarlarında düşüş yaşanırken, güneye doğru artış olmaktadır. Kuzeybatıdan etkili olan nemli rüzgarlar sıcaklık düşüşünde etkili olmakla beraber, kuzeye doğru sahanın topoğrafik durumunda dağlık ve engebeli bir yapının egemen olması da sıcaklık azalışındaki diğer bir etkendir. Sahanın kuzey ve güneyindeki sıcaklık farklılıkları deki istasyonların ölçüm değerlerinden de anlaşılmaktadır. 27 yıl süren rasat süresinin ortalama sıcaklık değerlerinin yer aldığı Ankara istasyonunda °0’ın altında sıcaklık değerlerine rastlanmazken, rasat süresi 10 yıl olan Çamlıdere istasyonunda en düşük –2,4 °C olmak üzere sıcaklıkların °0’ın altına düştüğü dikkati çekmektedir.Bu değeri –1,5 °C ile şubat, -0,5 °C ile aralık ayı takip etmektedir.

 


Yorumlar - Yorum Yaz
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam91
Toplam Ziyaret522375
Whatsapp İletişim Hattı
Kabir Ziyareti

...::: OTACI KÖYÜ :::...

Yönetici

  

Takvim
K.Hamam Soğuksu Haber
Namaz Vakitleri
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.037435.1778
Euro36.390736.5365